Mellandagsrea -

Spara tusenlappar!

Experterna på elfordon sedan 2006!

Öppet köp 60 dagar!

Snabba leveranser!

Köpguide elbil för barn

Funderar du på att köpa en elbil? Alltså en elbil för barn?
Vad roligt, vi på Rull är experter på elbilar för barn och vet att det kan vara svårt att välja rätt. Varför kostar exempelvis en elbil, som tillsynes verkar nästan likadan som en annan, mer?

På Rull.se har vi ett brett sortiment av elbilar för barn och vet vad du ska tänka på om du går i köptankar. Det handlar om allt från att välja elbil utifrån behov till en förklaring av den där mystiska prisskillnaden vi precis nämnde.

1. Kartlägg behovet

Börja med att fundera på hur ert behov ser ut - hur kommer elbilen att användas? Ska bilen ha bra framkomlighet eller mest användas på asfalt? Behövs plats för syskon eller kompis? Ska bilen vara så stor som möjligt eller behöver den vara kompakt för förvaringens skull? Det kan vara klokt att börja med att ställa er själva några inledande frågor kring hur ni planerar att använda er elbil. När det väl är gjort kan vi börja reda ut några av de funderingar som många av våra kunder har.

2. Bilens storlek

Ju större bil desto fler barn får plats - de lite större elbilarna rymmer två barn utan problem. Större bilar får också bättre framkomlighet över ojämnheter men är å andra sidan inte riktigt lika enkla att förvara. Tänk också på att en elbil kan se ut att ha plats för två barn i och med att det finns två säten i bilen, men att det ändå är en bil anpassad för enbart ett barn (eller två små).

3. Olika motorer

En förklaring till varför två till utseendet lika elbilar ändå har en viss prisskillnad kan vara att bilarna har olika motorer. Normalt har elbilar för barn en, två eller fyra stycken elmotorer. En motor är vanligast på elbilar som drivs av ett batteri med 6 Volt batterispänning och på dessa driver enbart ett av bakhjulen. Med dubbla motorer som är det vanligaste på elbilar med 12 Volt batterispänning driver istället båda bakhjulen. Har elbilen däremot fyra motorer innebär det att bilen har fyrhjulsdrift! Ju fler motorer, desto kraftfullare elbil med bättre framkomlighet. Utöver antalet motorer påverkar också motorns watt-styrka prestandan.

4. Batteristorlek

Med högre spänning på batteriet i barnens elbil ges möjlighet att driva på fler hjul än ett. De mindre och lite enklare elbilarna har ofta ett batteri med 6 Volt spänning medan de lite större och ofta mer påkostade bilarna har 12 Volt batterispänning. Högre spänning ger alltså mer kraft till bilen. En annan viktig detalj när det kommer till batteriet i en elbil är de olika kapaciteter som finns, dessa förkortas med Ah (Amperetimmar). Det är kapaciteten som avgör hur lång drifttid du får per laddning. Även om det kanske inte låter som om det skulle vara någon större skillnad mellan 7 Ah och 10 Ah så ger faktiskt 10 Ah hela 43% mer batterikapacitet till elbilen jämfört med 7 Ah.

5. Däckkvalité

Elbilar för barn har vanligtvis två olika typer av kvalité på däcken. Det ena materialet är ihålig hårdplast med en gummiremsa i mitten och den andra är solida däck i så kallad EVA-gummi. Det senare ger tystare drift och betydligt längre livslängd.

6. Fjärrstyrning

Vad är fjärrstyrning? Jo många elbilar levereras med medföljande fjärrkontroll så att du som vuxen kan styra vid behov. Det finns dock två olika varianter av fjärrstyrning som bygger på olika tekniker. Dessa tekniker skiljer sig en del åt. Den enklare varianten av fjärrkontroll är analog och 27 MHz (eller 40 MHz). Kanske har du varit med om att en fjärrkontroll till en leksak även kan styra andra leksaker? Då är det analoga fjärrkontroller det rör sig om. Den nyare teknologin kallas 2,4 G och är digital, med den här tekniken är risken minimal att fjärrstyrningen störs av annan radioutrustning.

7. Mjukstart

Väljer du att köpa en bil med 2,4G-tekonologi kommer det här på köpet. Mjukstart innebär att motorerna i bilen accelererar successivt när du eller barnet gasar. Det ger en behaglig och mjuk start och drift. Utan den här funktionen fungerar gasen på elbilen som en strömbrytare; antingen är det full gas eller ingen gas. Det här kan upplevas ryckigt för barnen, speciellt för de lite yngre.

8. Det där lilla extra

När de mer tekniska detaljerna är utredda kommer vi till det där lilla extra. Och visst stämmer det att det ibland är detaljerna som gör det! Elbilar för barn har vanligtvis karosser i plast men vissa modeller har dock riktig lackering på plasten. Det ger en hög finnish och framförallt - ett utseende som påminner mer om en riktig bil. Andra bilar har konstläder på sitsarna vilket gör bilen både lyxigare och bekvämare för barnen. Vill du att ditt barn ska kunna spela musik är en bilstereo i bilarna bra att ha. Många av våra bilar har till och med möjlighet att ansluta MP3-spelare, USB-enhet, SD-kort eller t.o.m. Bluetooth för att spela din egen favoritmusik. Låt ditt barn cruisa till Babblarna eller BabyShark och vi utlovar garanterad succé!

0 produkter

flagflagflagflag

Om Rull.se

Vi på Rull.se har varit med sedan elsparkcyklarnas födsel! År 2006 sålde vi våra första elsparkcyklar vilket då var enkla modeller avsedda för barn i tio-årsåldern. Idag tillhandahåller vi Nordens bredaste sortiment av elsparkcyklar, elscooters, supertuffa elbilar för barn, hoverboards och andra lätta elfordon.

Läs mer här

Våra andra butiker

Handla och betala tryggt hos oss:

KlarnaDHL